Kaunissaari

Pyhtään Kaunissaari - Pyttis Fagerö

Aito ja oikea - älä sekoita Kaunissaarta muihin samannimisiin saariin! Kaunissaaria löytyy Suomen kartalta useampia, lähin samanniminen saari on pääkaupunkiseudun edustalla. Pyhtään Kaunissaari on kuitenkin alkuperäinen kesäparatiisi Itäisellä Suomenlahdella.

Kaunissaaren lumo on vertaansa vailla. Kesän kauneus näyttäytyy koko suloisuudessaan merimatkalla Kaunissaareen ja saaren kujilla tai rannolla käyskennellessä. Harva on jäänyt vaille mukavaa kesätunnelmaa ja seesteisen luonnonmaiseman mukanaan tuomaa rauhoittumista ja hyvää mieltä. Kaunissaaren ainutlaatuisuus on koettava itse; muut voivat vain sanoin ja kuvin välittää sitä saariston tunnelmaa joka Kaunissaaressa on mahdollista kokea.

Kaunissaari on kesänviettopaikka. Saaren pienvenesatama tarjoaa laituripaikkoja veneilijöille. Saaristolaismuseo kertoo esineiden ja esimerkkien kautta ihmisten menneisyydestä ja elämänmuodosta ulkomeren saarella. Taidegalleria, savustetun kalan ja käsitöiden myyntispisteet sekä kauppa, kahvila ja legendaarinen ravintola Kaunissaaren Maja täyttävät osaltaan saarella vierailevan tarpeita.

Kaunissaareen on helppo tulla. Kotkan Sapokasta kulkee kesäkuukausina päivittäinen yhteysalusliikenne Kaunissaaren kalastajakylään. M/S Viren kyydissä matka taittuu noin tunnissa ja mukaan mahtuu reilustu väkeä; sinä ja 149 parasta kaveriasi kerralla. Kotkasta Kaunissaareen kulkee myös yhteysalus M/S Tekla.

Aikataulun mukaista liikennöintiä Pyhtäältä Kaunissaareen ei kesäkaudella 2013 valitettavasti ole.

AIKATAULUIHIN: Vire Kotkasta Tekla Kotkasta

Ajankohtaisia asioita

Alla on ajankohtaisia ja kesään liittyviä Kaunissaaren asioita. Pikku-infoista löydät Kaunissaaren vierailuasi varten ajankohtaista tietoa. Saarelaisten on helppo tarkastaa ajankohtaisuudet ja ilmoitusasiat alta. Jos haluat tiedottaa jostakin Kaunissaareen liittyvästä asiasta tällä areenalla niin ole yhteydessä. asiakaspalvelu@kaunissaari.fi

SAARISTON RASKASKULJETUKSET

Kotka-Pyhtää reittialueen raskaskuljetukset 20.-24.5.2013

Kotka - Pyhtää reittialueen raskaskuljetukset 2013 hoitaa Meritaito Oy väyläalus Oili 1:lla.
Raskaskuljetukset hoidetaan tänä vuonna kalanpoikasten kuljetusten takia jo toukokuussa
eli 20.-24.5.2013.

Aluksen satamapaikka on raskaskuljetusviikon ajan Kotkan Kuusisen tukikohta.
Kuljetuksia voi tilata 24.4.-30.4. ja 8.5.-14.5.2013 Oili I/Ilpo Laakso, puh. 0400 219 305.

Palvelu on tarkoitettu saariston vakinaisen väestön tarvitsemiin raskaskuljetuksiin

***

Tiedon kulkemiseksi: Kaunissaaren kyläkunta ry:n jäsenten on hyvä pitää mielessä osoite- ja yhteystietojensa oikea-aikaisena pitäminen Kyläkunnan jäsenlistalla. Ainoastaan tällä tavoin tieto tavoittaa kaikki halukkaat. Siis; muuttuneet tiedot päivitetään rahastonhoitajalle ville.laakso@kaunissaari.fi Sähköpostia voi laittaa koska tahansa vaikka tiedot eivät olisikaan oleellisesti muuttuneet. Netti-Jäseri jäsenrekisterimme listoilla ei ole kenenkään joskus muinoin antamia yhteystietoja joten kaikki tieto on tarpeen.

Kaunissaari - 60° 20’ N 26° 46’ E