Kotiseututalo

Oivallisena esimerkkinä Pyhtään Kotiseututalo projektille voisi olla vaikkapa yllä oleva Lavia seura ry:n Kotiseututalo.

Lavia-Seuran omistama "Tulosen plikkojen mökki" sijaitsee ns. Konimäen asemakaava-alueella Tampereentien ja Kirkkopolun kulmassa

ELBHRANTIN TALON SÄILYTTÄMISEN PUOLESTA.

Elbhrantin talo on kuulunut pitkään Pyhtään kirkonkylän seudun perinne miljööseen ja on se aikanaan oston  kautta siirtynyt Pyhtään kunnan omistukseen.

Talon etisen omistajan tahto oli, että talosta hän toivoi sen siirtymistä kulttuuria palvelevaan toimintaan, mutta Pyhtään kunta ei tätä toivomusta pidempään aikaan pystynyt toteuttamaan ainoastaan jollakin tavoin sitä vain auttavasti pitämään kunnossa, jota asiaa Pyhtää-seura ry. Pyttissällskapet rf. on huolestuneena koko 10 vuoden historiansa ajan seurannut.

Tontin ja talon kokonaisvaltaisen hoidon jatkuvan onnistumisen takaamiseksi oli Pyhtää-seura ry. Pyttissällskapet rf .oli varautunut  kymmenen vuoden ajan ojentamaan auttavan käden kunnan päättäjille jotta seuran ja Pyhtään kunnan välille saataisiin aikaiseksi yhteistyösopimus "Pyhtään omasta Kotiseututalosta".

Tänään maanantaina 11.04.2016 saatiin asialle Pyhtään kunnanhallituksen tekemän päätös jonka päätöksen  pohjalta Elbhrantintalo siirtyy toisen intressitahon hoitoon.

Tämän nyt tapahtuneen päätöksen myötä Pyhtää-seura ry. Pyttissällsskapet rf. on tällä haavaa ulkopuolella kotiseututaloasiassa, mutta  jatkaa kuitenkin  edelleen aktiivista kotiseututyötä muilla sektoreilla jotka sektorit ovat osaltaan edesauttamassa pyhtääläisen monikultuurisuuden elävöittämistä, tallentamista ja aktiista esiintuomista jäsenistölle, pyhtääläisille ja pyhtääläisyyttä "dikkaaville" vastaisuudessakin "ilman" kotiseututalon suomaa suojaa.

Alueellisin kulttuuriyhteistyöterveisin

Pyhtää-seura ry.