Minun Pyhtääni - kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailu "Minun Pyhtääni"

01.04.2021

Pyhtään Kotiseutulehti pyritään saamaan Coronasta huolimatta ilmestymään loppuvuodesta. Toimikunta ottaa mielellään vastaan juttuja, juttuvinkkejä ja kuvia. Autamme kirjoittamisessa, jos oma taito on ehtinyt ruostumaan. Tärkeintä on kiinnostava aihe.

Järjestämme lehteä ajatellen kirjoituskilpailun aiheena ”Minun Pyhtääni”. Haastamme kaikki mukaan kirjoittamaan lapsuutensa ja nuoruutensa Pyhtäästä.

Yhtä tärkeää kuin muistella menneitä, on dokumentoida ja tallentaa sitä, millainen Pyhtää on tänään.

Toivomme kirjoituksia siis kaiken ikäisiltä Pyhtäällä lapsuuttaan ja nuoruuttaan eläneiltä, niin nuorilta kuin vanhemmiltakin. Voit vapaasti kirjoittaa haluamistasi asioista. Apunasi voit käyttää kuitenkin seuraavia kysymyksiä:

1.Mitkä asiat Pyhtäällä ovat ennallaan ja mitkä muuttuneet sitten lapsuutesi?

2.Millaisia kauppoja Pyhtäällä oli silloin, kun olit lapsi?

3.Miltä kylät ja keskustan kylänraitit näyttivät?

4.Mitä koulua kävit ja millaisia teitä tai oikopolkuja pitkin kuljitte kouluun?

5.Missä ja mitä leikitte?

6.Missä kävitte uimassa tai onkimassa?

7.Missä nuoret kokoontuivat?

8.Millaisia epävirallisia nimiä paikoilla oli?

9.Mitä Pyhtäällä harrastettiin?

10.Oliko ensimmäinen kesätyösi Pyhtäällä?

11.Mitkä ovat tärkeimpiä lapsuusmuistojasi Pyhtäältä?

12.Mitä kaipaat lapsuutesi ja nuoruutesi Pyhtäältä?

Kirjoitukset tallennetaan Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf. arkistoon ja niitä voidaan julkaista seuran julkaisuissa.

Toimikunta voi parhaiksi katsomiaan kirjoituksia palkita pienillä huomionosoituksilla.

Kirjoita vastaukseesi nimi tai nimimerkki, yhteystiedot, syntymäaika ja -paikka. Yhteystietojasi emme julkaise.

Lähetä kirjoituksesi sähköpostitse osoitteeseen: raino.ojansivu@kymp.net tai kirjepostina osoitteeseen Pyhtää-seura ry Pyttissällskapet rf /c/o Raino Ojansivu Peurankuja 5 B 14 49210 HUUTJÄRVI.