Saunapäivä 2019 vietetty

Unikeko matkaa järvenrantaan Kimmo Aron kyyditsemänä...
... ja sinne molskahti...
...vuoden 2019 unikeko Sakari Peltola.

 

Tämän esitetetyn ja sittemmin myös valituksi tulevan henkilön tulee olla juuriltaa sellainen maanläheinen pyhtääläisessä arjessa mukana oleva asiallista asiaa puurtava henkilö - henkilö jonka työpanosta ei ehkä aina ole osattu huomioida siten "oikealla" tavalla jotta hänen persoonansa olisi riittävän hyvin tullut esiin muissa yhteyksissä ja huomioonotetuksi- mutta nyt siihen on mahdollisuus tämän nimitystapahtuman myötä.

 

 

Unikeko uitettiin.

Valtakunnallisen saunapäivän yhteyteen 27.07.2019 Pyhtäällä Pyhtää-seura ry oli oivallisesti kytkenyt toisen tämän päivän teemaan kuuluvan vuoden unikeon järveen heittämisen.

Pyhtäällä tämä toteutettiin Huutjärvellä,  Huutjärven mopotallin saunalla ei kuitenkaan Huutjärveen heittämällä vaan Kimmo Aron toimesta kottikärryistä kippaamalla ja niinhän se Sakari Peltola sinne aamuraikkaaseen veteen unikeko molskahti ja heräsi siitä horroksesta jota hän vielä kottikärryn kyydissä rantaan kuljetettaessa pääsi nauttimaan.

Pyhtää-seura ry. Pyttissällskapet rf. lähtiessään valtakunnalliseen saunapäivään mukaan halusi päivän teeman saada yhdeksi ohjelmanumeroksi jotain muutakin kuin pelkkää saunomista ja koska saunapäivä oli unikeon päivä niin siitä saatiin oivallinen lisä päivän ohjelmaan.

Seuran sivuilla on ollut mahdollisuus esittää päivän tapahtumiin sopivaa unikeko ehdokasta ja ehdokkaiden lisäksi myös sopivia henkilöitä saunotettavaksi ja saunottajaksi niin itselleen kuin myös toisille saunojille päivän aikana.

Pyhtään ensimmäiseksi viralliseksi unikeoksi valikoitui hyvien ehdokkaiden joukosta Heinlahdesta kotoisin oleva Sakari.

Sakari  on kuten kyläkuntalaiset asian ”kauniisti” esittivät  on juuri sopiva vuoden unikeoksi koska on   "Luomua koko Äijä".

Sakari Peltola valikoitui ehdokkaiden joukosta vuoden unikeoksi oikeastaan tuon edellä olevan perusteella Luomua koko Äijä – nuo sanat kätkevät sisäänsä niin paljon siitä mitä hän oikeastaan on touhutessaan niiden pitkäkarvaisten elikoidensa ylämaankarjan parissa.

Miksi sitten Pyhtää-seura päätti aloittaa tämän Unikeko nimeämisen onhan heillä olemassa jo Saariston Sirkka ja Saariston Sven nimeämiset vuosittain.

Tämä nyt toteutettu nimitys vuoden pyhtääläinen unikeko on tarkoitus olla myös vastaisuudessa vuosittain nimeämisen kohteena ja ne henkilöt jotka tämän kunnian ”Unikeko” saavat ovat erilaisia persoonia kuin nämä vanhat perinteiset Sirkat ja Svenit.

Sirkoiksi ja Sveneiksi   ei voi valikoitua esimerkiksi päivän politiikassa ja päätöksenteossa edelleen vaikuttavia henkilöitä, mutta unikeoiksi voi kyllä kunniamaininnan saada myös edelleen politiikan parissa toimiva henkilö.

Raino Ojansivu